Eerste trainingskamp met Team SD Worx

Eindelijk was het zover: in de Spaanse zon gingen we elkaar eindelijk allemaal in het echt zien. Ik keek heel erg uit naar dit eerste trainingskamp, waar we voor het eerst als team samen zouden komen. Normaal zie je elkaar al in december, maar in deze bijzondere tijden ging dat niet door. Naar dit trainingskamp in januari keek ik dus erg uit, maar tegelijkertijd hield ik in mijn achterhoofd dat het misschien nog wel eens gecanceld zou kunnen worden..

Maar gecanceld werd het gelukkig niet. De 3de vloog ik van Amsterdam naar Valencia waar we met de nieuwe meiden van het team de 4de en 5de zouden testen op de wielerbaan van Valencia. Testen voor onze tijdrit positie op onze tijdritfiets en voor werken aan onze positie op onze weg fiets. We werden van top tot teen goed op de fiets gezet door een team van Specialized en Retul. In deze 2 dagen werden de ‘puntjes op de i gezet’ wat betreft schoenen, zooltjes, zadels en noem maar op. De 5de reden wij (nieuwe meiden) van Valencia naar Xabia, waar de rest van het team al een dag eerder in het team huis was aangekomen.

Het team huis is top! Een prachtige villa op een rustige plek, ergens achteraf, wat er voor zorgt dat we ook echt in een team bubbel zitten.

De eerste dag deden we een rustig duurritje van 3 uur waarbij er fotografen van Getty Images aanwezig waren. Zij maakten prachtige foto’s van het team in het heerlijke Spaanse zonnige weer. Het voelt altijd zo lekker; zo’n eerste teamtraining met een compleet nieuwe kit: nieuwe kleding, mooie nieuwe schoenen, onze dikke Specialized fietsen, nieuwe Garmin computers, mooie brillen en noem maar op.

‘s Middags na de training gingen we gelijk naar een hotel voor meer foto’s. We probeerden die dag zoveel mogelijk gedaan te hebben, want de komende dagen zou het weer slecht zijn. Bij het hotel werden vooral veel teamfoto’s buiten gemaakt. Dit ging nog niet zo makkelijk vanwege de hele gezellige groep, ja ik denk zelfs dat de fotograaf het zwaar had, ‘we lagen voortdurend dubbel’ van het lachen. Na de teamfoto’s gingen we op de fiets naar een klim en daar werden weer foto’s gemaakt, uiteraard weer met de nodige hilariteit.

In de avond werd er heerlijk voor ons gekookt door onze top chef Shara. Zij is een voormalige profrenster en helpt ons komend jaar met onze voeding. Tijdens dit trainingskamp kookte ze iedere avond voor ons en zorgde ze dat er een heerlijke lunch was na de trainingen.

Donderdag gingen we met een groepje naar de gym werden er nog meer foto’s gemaakt. Het weer was super slecht. Het regende de hele dag, met bakken uit de lucht. En wat we niet wisten was dat het niet meer zou stoppen met regenen tot maandag. Die dagen heb ik binnen op de Tacx getraind.

Zondag besloten we gewoon te gaan wat het weer ook deed. Uiteindelijk werd dit een memorabele training. Het begon eerder te regenen dan we verwachten en het regende weer erg hard. Uiteindelijk waren we licht onderkoeld.

Maandagochtend regende het bij ons in Xabia nog steeds, dus besloten we met de auto naar Alicante te gaan, waar de zon scheen. Vanaf daar wilden we dan naar het huis in Xabia fietsen. Dit was een goede beslissing waardoor we die hele dag droog konden fietsen. Maar goed ook, want na de regen training van de dag ervoor konden we geen regen meer zien. Dinsdag en woensdag hebben we gelukkig met perfect weer ook nog twee mooie duur ritten kunnen doen.

Vandaag is het voor mij een rust dag. Officieel is het trainingskamp nu afgelopen en de meeste meiden en staff zijn onderweg naar huis. Dit trainingskamp is voorbij gevlogen. Een trainingskamp waarin ik alweer veel heb bijgeleerd. Maar ik ben vooral blij dat ik nu iedereen heb leren kennen en dat geeft mij een heel goed gevoel voor komend seizoen.

SD Worx is een fantastische mooi ploeg met hele fijne mensen en ik ben trots dat ik daar deel vanuit maak!!

De dag na de rustdag stapten we weer fris op de fiets, ik merkte aan alles dat mijn lichaam was hersteld en ik had mega veel zin in een mooie rit in het zonnetje. Het was een fantastische rit, alleen het laatste uur zat ik met wat pijn op de fiets, maar dit kon de pret niet bederven. De pijn is aan mijn achillespees. Dit komt omdat ik erg snel ben overgestapt naar nieuwe fiets schoenen, waardoor ik last heb van een ontstoken achillespees. Dit heb ik afgelopen jaar ook al eens gehad en is vooral heel irritant op de fiets. Volgende keer toch nog maar even wachten meer afwisselen tussen mijn oude en nieuwe fietsschoenen.

Vandaag (16.01.2021) was het tijd voor de “oh zo fijne” PCR test. Ik vlieg namelijk maandag (18.01.2021) naar huis en om Nederland in te kunnen, heb je een negatieve Covid test nodig. Ik ben vanmorgen op de fiets naar Denia vertrokken en daar hebben ze de test afgenomen.

Het grappige is dat de testafname overal anders is. In Nederland doen ze het stokje in je keel en daarna in je neus, (mijn laatste keer in Nederland was geen fijne ervaring. Ze hadden toen een heel dik stokje en mijn ene neusgat zat blijkbaar dicht waardoor ze ook nog even aan de andere kant tot aan mijn hersenen moest prikken) en in Zwitserland doen ze hem alleen langs de binnen kant van je wang. Hier in Denia (Spanje) deden ze hem in beide neusgaten en duurde het voor m’n gevoel eeuwenlang.. Efin, dat hebben we gelukkig ook weer gehad, nu hopen op een goeie of eigenlijk ‘negatieve uitslag’.

Morgen doe ik nog een keer een lange training, 6 uur. Ik heb er veel zin in en kijk eigenlijk een beetje ertegen op om naar huis te gaan. Fietsen in goed gezelschap en met mooie routes hier in het zonnige Spanje, is elke dag een feestje. In Nederland zal het vast weer regenen de komende dagen. Aan de andere kant kan ik dan wel even m’n achillespees wat rustige daagjes gunnen, waardoor ik snel weer af ben van de irritatie klachten.

De 27e van januari mag ik dan weer terug naar het zonnetje. Dit keer naar Gran Canaria met de Nederlandse selectie en na dit trainingskamp gelijk weer terug naar hier, het team huis in Xabia (Spanje).

Helaas staat er voorlopig geen Zwitserland op de planning, daar moet je als Nederlander nu in quarantaine. Hopelijk kan ik voor de Strade Bianche nog naar Zwitserland.

Ik hoop dat jullie mijn eerste blog op mijn website met plezier gelezen hebben! Ik ben van plan om van tijd tot tijd, van trainingskamp tot trainingskamp en/of van wedstrijd tot wedstrijd, mijn ervaringen hier te delen met jullie. Laat mij weten in de reacties wat jullie ervan vinden en laat weten waarover jullie willen dat ik schrijf.

Blijf gezond en in beweging, ga als het kan naar buiten en geniet van de natuur!

Demi Vollering

Comments are closed.