Trainingsperiode in Zwitserland

 

Een terug- en vooruitblik

Inmiddels bijna een maand na de Olympische wegwedstrijd, is het pas echt tot me doorgedrongen: ‘Ik was als sporter op de Olympische Spelen om mijn land te vertegenwoordigen’. Nu pas besef ik hoe mooi de deelname aan het grootste en belangrijkste sportevenement ter wereld, op zich was. En nu, na thuiskomst en inmiddels enkele weken later, heb ik pas echt meegekregen hoeveel mensen om mij heen, ik hiermee trots kon maken. Dit maakt mij gelukkig en dankbaar!

Mijlpalen

In de afgelopen 4 weken na de Olympische Spelen heb ik goed de tijd genomen om tot rust te komen, fysiek, maar ook zeker mentaal. Het was een lange eerste seizoenshelft met daarin een hoop nieuwe ervaringen en mijlpalen. Onder andere startte ik het seizoen bij een nieuw team, met nieuwe teamgenoten en begeleiding. Dit gaf mij veel nieuwe frisse energie. Verder ging ik voor het eerst op hoogtestage met Anna in de Sierra Nevada (ESP) en later zelfs nog een tweede keer met meer teamgenoten in Tignes (FRA).  Verder kon ik veel mooie doelen en dromen vervullen in deze eerste seizoenshelft, waaronder mijn eerste World Tour overwinning in Luik-Bastenaken-Luik en later zelfs een tweede in La Course by le Tour de France. In mijn tweede deelname aan de Giro Donne eindigde ik als derde op het podium in het eindklassement en als kers op de taart kwam de selectie voor de Olympische Spelen. Wat een ervaringen en wat gaat de tijd snel.

Algarve, Portugal

Na deze drukke periode was ik erg toe aan wat ‘quality-time’ met mijn vriend en vooral aan wat rust. Met rust bedoelde ik deze keer ook echt: RUST! Dus boekten we een vlucht naar de Algarve in Portugal. Vijf dagen lang zaten we in een supermooi huisje aan de zee met een heerlijk dakterras. Ik begon mijn dag zoals elke dag, met een kwartiertje yoga, in de zon op het dakterras. Soms liepen we nadien in de morgen een paar keer een rondje hard, over de prachtige rotsachtige trails langs de kust.  Verder heb ik vooral veel gegeten en op het strand gelegen. Ik kon hiernaast erg genieten, ook even niet aan het fietsen denk en de batterij weer volledig opladen. Dit was in de laatste twee dagen wel wat lastiger, omdat ik toch alweer een drang begon te voelen naar de fiets en mijn komende doelen.

Trainen in Zwitserland

Na onze vakantie in Portugal was de bestemming Zwitserland. Een goede periode van trainen in de bergen en heuvels begon weer. De eerste 4 dagen had ik een vrij los trainingsschema, wat eigenlijk voornamelijk bestond uit duurtrainingen. We deden dan ook prachtige duurtrainingen door de heuvels in Basel-Land, richting de Jura en in het Zwarte Woud. Daarna startte mijn serieuze trainingsschema weer, waarin ik ook weer flinke blokken voor mijn kiezen kreeg. Die eerste blokken zijn altijd even doorbijten. Maar met een opgeladen batterij voelde het alweer snel goed. In het weekend, als Jan ook vrij was, gingen we na het fietsen lekker ‘grilleren’ in de bergen en van de natuur genieten. Op deze avonden miste ik wel heel erg onze hond Flo, die er deze keer niet bij was. Verder was het perfect (mentaal) uitrusten en genieten van de prachtige natuur in Zwitserland.

Vooruitblik

Nu, bijna aan het eind gekomen van deze trainingsperiode in Zwitserland, kijk ik vooruit op de periode van wedstrijden die eraan komen. Ik heb erg veel zin om van start te gaan in de Simac Ladies Tour, een World Tour wedstrijd in eigen land. Ik denk ook zeker een wedstrijd met een divers parcours en uitdagende ritten, waaronder een hele korte proloog en een wat langere tijdrit. Zoals het er nu naar uit ziet, kunnen wij er ook toeschouwers verwachten, waar ik natuurlijk ook enorm naar uit kijk, zeker in mijn thuisland. Verder dan de Simac Ladies Tour ga ik nog niet kijken, maar natuurlijk heb ik een komend EK en WK stiekem in mijn achterhoofd.

 

Voor nu, veel liefs vanuit Zwitserland (nog) en hopelijk tot snel bij een wedstrijd! Blijf gezond en beweeg!

Demi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *